Arbejder du aktivt med at optimere din hjemmeside med formål, at få de søgende forbrugere forbi din webshop, så er din nuværende linkstruktur et vigtigt instrument. Google har nemlig længe haft fokus på, at eliminere links som ikke overholder deres retningslinjer.

Any links intended to manipulate PageRank or a site’s ranking in Google search results may be considered part of a link scheme and a violation of Google’s Webmaster Guidelines. This includes any behavior that manipulates links to your site or outgoing links from your site. Kilde.

En række af de opdateringer som Google har udgivet de seneste år, har haft til formål at minimere den ”snyd” der findes, og herved gjort det svære at benytte links som ikke overholder deres retningslinjer. Seneste skud på stammen er Penguin 4.0, som især giver mulighed for at devaluere værdien af en bestemt URL, uden at ramme hele hjemmesiden.

At de såkaldte ”dårlige” links kan være skadelige, har været kendt i mange år. At de kan ramme enkelte URL’er på denne måde, uden besked herom, gør det særligt vigtigt at have fokus på de indgående backlinks– på løbende basis.

De dårlige links kan påvirke hjemmesider på mange måder, som f.eks. at holde dem tilbage over hele linje eller ende i en situation, hvor udvalgte URL’er, og de dertilhørende relevante søgeord, bliver holdt tilbage.

Eksempelvis vil mange hjemmesider med dårlige links, kunne opleve følgende udvikling i deres placeringer i oktober, hvor seneste opdatering slog igennem i flere brancher i Danmark.

fald-i-ranks

I situationen herover ser vi et relevant søgeord for hjemmesiden inMobile, som i deres struktur havde en række dårlige links fra tidligere arbejde med SEO. Der var således tale om indgående links fra perioden 2012-2013.

Analysen og tilrettelse

En analyse af indgående links til en hjemmeside, kan nemt sammensættes på baggrund af en række programmer. Dette kan f.eks. være en af følgende:

I forgående situation vidste det sig, at de pågældende indgående links var blevet glemt, og siderne de på rørte var blevet viderestilet til vigtige URL’er.

ahrefs

Ved en gennemgang af links til de påvirkede URL’er, kan man således synliggøre hvor og hvordan et eventuelt fald i placeringerne er opstået. En sådan analyse kan ligeså også benyttes til at fremvise, om der skulle være eventuelle dårlige indgående links som holder hjemmesiden tilbage fra at opnå en potentiel bedre placering.

Hvert enkelt indgående link til en hjemmeside, kan evalueres på baggrund af en række opsatte kriterier – som har til fordel at kategorisere linket som værende godt eller dårligt. Disse kriterier kan variere fra hjemmesiden til hjemmesiden, men skal ofte som minimum omfatte følgende.

  1. Er hjemmesiden linket fremgår på, relevant eller tæt-relateret til din hjemmeside?
  2. Fremgår linket naturligt i teksten, eller er det forsøgt skjult?
  3. Hvilken kvalitet af indhold er der at finde på hjemmesiden? Indeholder denne korte tekster, mange grammatiske fejl eller direkte oversatte tekster?
  4. Hvilke domæner linkes der ellers til fra hjemmesiden?
  5. Hvilken linkstruktur har hjemmesiden selv (brug igen én af de fremviste hjemmesider til analysen)?
  6. Hvilken karakter gives hjemmesiden (f.eks. i Ahrefs findes der Domain Rating og URL Rating) ift. din egen hjemmesiden?

I eksemplet herunder, kan Ahrefs således give dig informationer omkring hver enkelt indgående link til din hjemmeside. Disse informationer kan bruges i gennemgangen for at udvælge de dårlige. Især oplysningerne omkring Domain Rating, URL rating, Aherfs rank, Backlinks samt Ref. Damains kan være behjælpelige.

links-igennem-ahrefs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *