Herunder finder du mine personlige anbefalet SEO tools, som jeg igennem mange år har benyttet og forsat bruger jævnligt. Denne liste er dynamisk og vil løbende blive opdateret, da der altid sker noget nyt indenfor SEO branchen og SEO tools.

Du kan læse mere omkring mig, og hvorfor du lige præcis skal lytte til mine råd, når det kommer til valg af SEO værktøjer her.  Med denne korte introduktion vil jeg springe direkte ud i det, som du er kommet for.

Med Ahrefs får du et SEO værktøj i højeste kvalitet. Der er tale om mulighed for: rank tracking, link tracking, keyword tracking og meget mere! Jeg bruger personligt særligt Ahrefs til konkurrentanalyser, søgeordsanalyser og tekniske analyser. Som et led i en screening af dit website er Ahrefs ligeså anbefalelsesværdig. Find alle artikler her som omfatter Ahrefs og brugen heraf.

Prøveperiode: 14 dage | Pris/mdr.: 654,10 kr.

Når du gør brug af SEOtools for Excel, så får du et have af vigtig information integreret direkte i dine Excel-ark. Dette SEO tool trække alt fra title tag, søgeordstæthed til PageSpeed – og alt samme på specifikke URL’er. SEOtools for Excel bruger jeg personligt særligt til cache-date analyser, CTR analyser samt et have af tekniske analyser til store og små hjemmesider.

Prøveperiode: 14 dage | Pris/år: 923,50 kr.

Igennem ScreamingFrog får du hurtigt og nemt mulighed for, at lave et komplet on-site crawl af en hjemmeside. Dette SEO værktøj kører fra din computer og kan trække de informationer som findes på din side – som f.eks. H-tags, title tags, meta descriptions etc. ScreamingFrog er rigtig god som input til mange contentanalyser og tekniske analyser.

Prøveperiode: gratis version | Pris/år: 1.297,60 kr.

Med Accuranker har du et komplet overblik over dine søgeord og din hjemmesides placering herpå. Med denne rank tracker får du ligeså komplet oversigt over vindende og tabende søgeord.

Med et SEO tool som Sitebulb får du en hurtigt indsigt i teknisk SEO, som nemt kan løfte dit eget niveau. Der er tale om direkte indblik i nuværende fejl på hjemmesiden og løsningsforslag.

Med adgang til SearchMetrics får bred vifte af værktøjer til rådighed. Dette gælder eksempelvis søgeordsdata, synlighedsindekser, konkurrentoplysninger etc.

Da prisen er helt gratis, vil Google Search Console hurtigt være det bedste SEO too for de fleste. GSC giver dig særligt tekniske informationer omkring fejl samt indblik i adfærdsmæssige elementer som CTR på tværs af søgeord.

I arbejdet med søgeordsanalyser er Answer the Public særligt attraktiv at arbejde med. Du får et væld af informationer til udbygningen af din søgeordsanalyse.

Igen tilbyder Google et gratis SEO tools, Google Trends, som giver dig en masse brugbare informationer omkring udviklingen indenfor specifikke søgeord og brancher.

Igennem Chrome har du mulighed for at gøre brug af DevTool, som giver dig et direkte indblik i hastigheden – lokalt – på en hvilken som helst hjemmesiden. Herudover et væld af informationer til hastighedsoptimering.

DeepCrawl er endnu et af de tunge tekniske crawl tool, som giver dig indblik i optimeringen af den tekniske del af din hjemmesiden. Særligt muligheden for overvågning af fejl er fornuftig.

Disclaimer: Dette er min egen personlige liste over de bedste SEO værktøjer, og således baseret på mine egne erfaringer. Oplyste priser er fra marts 2019 og er for den mindste pakke – dvs. prisen kan være højere alt efter dit ønsket behov.

Jeg har selvfølgelig ikke personligt testet alle tools på markedet, og kan derfor selvfølgelig ikke 100% vide hvorvidt der findes et SEO værktøj som slår nogle af ovenstående. De mange år i branchen gør dog at jeg har brugt et utal af tools, og været på udkig efter et utal af flere tools for, at løse specifikke problemstillinger fra kunde til kunde.

Hvis du arbejder med SEO er det vigtigt at gøre brug af SEO tools, da de kan spare dig uanet mængder af tid. De rigtige SEO tools kan hurtigt spare dig mange timer, og ligeså opsætte processer som sparer dig tid i fremtiden. Personligt forsøger jeg aldrig at lave samme opgave igen! og med dette mener jeg, at jeg altid forsøger at finde en SEO værktøj – eller en kombination af SEO tools – som næste gang automatisk kan udføre den pågældende opgave for mig.